15 Syyskuu 2015

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio on FCA:n tähti Frankfurtin autonäyttelyssä

 

FCA esittäytyy Frankfurtin 2015 autonäyttelyssä kaikkien merkkiensä ja laajan mallistonsa voimin. Esillä ovat niin Jeepin, Fiatin, Alfa Romeon kuin Moparin keskeiset uutuudet ja mallistot.

 

Alfa Romeo Giulian maailman ensi-ilta on Frankfurtin autonäyttelyssä. Giulia viestii vahvasti Alfan filosofiaa, "La meccanicca delle emozioni". Giulian vahvuuksia ovat täydellinen painojaukauma, ainutlaatuiset tekniset ratkaisut ja luokkansa paras teho-painosuhde.

 

Giulia Quadrifogliossa on 510 hevosvoimainen, 2.9 -litrainen, kuusisylinterinen turbobensiinimoottori. Ferrari on tuonut Giuliaan teknologiaa, asiantuntemusta sekä moottorin ääneen ferrarimaisuutta. Nämä kaikki yhdistettynä Alfa Romeon laatuun ja ajokokemukseen.

 

Auton suorituskyky on uskomaton: huippunopeus 307 km/h, kiihtyvyys 0:sta 100 km/h:n 3.9 sekuntia muhkealla 600 Nm:n maksimiväännöllä. Huolimatta huikeasta suorituskyvystään Giulia Quadrifoglion taloudellisuus ja ympäristöystävällisyys ovat luokkansa huippua. Uutena ominaisuutena Giuliassa on sylinterien deaktivointi, joka kykenee lepuuttamaan sylintereitä, lisäten taloudellisuutta normaalissa ajossa. Moottoriteknologian ohella Giulian suunnittelutiimi on suunnannut erityishuomion turvalisuuteen. Esimerkiksi uusimpaan teknologiaan pohjautuvan ABS-jarrujärjestelmän ansiosta jarrutusmatka 100 km/h nopeudella on alle 32 metriä.

 

Täydellinen painojakauma ja edistykselliset materiaalit
Uuden Giulia Quadrifoglion ylivoimaisin ominaisuus on sen optimaalinen 50:50 painojakauma. Tuloksena on poikkeuksellinen suorituskyky ja ajomukavuus. Muita teknologisia oivalluksia ovat älykäs jousitusjärjestelmä ja markkinoiden tarkin ohjaus. Giulia Quadrifogliossa on myös "Torque Vectoring System" -järjestelmä, joka jakaa tasauspyörästön kaksoiskytkimellä voiman optimaalisesti vetävien pyörien välille, erittäin alhainen ilmanvastus sekä Active Aero Splitter, jonka ansiosta auton etuosa ikään kuin imeytyy tiehen korkeammissa nopeuksissa.

 

Uuden Quadrifoglion keveyteen on yksinkertainen syy: ultra-keveät valmistusmateriaalit kuten hiilikuitu, jota on käytetty kardaaniakselissa, konepellissä ja auton katossa. Ovet ovat alumiinia, muovia ja komposiitteja löytyy jousituksen eri osista. Keveydellä on saavutettu luokansa paras teho-painosuhde: alle 3kg/hv. Auton paino on vain 1 524 kg ja tehoa siinä on 510 hevosvoimaa. 

 

Catwalkin kirkkain tähti

 

Huippuluokan teknisten ominaisuuksien lisäksi Giulia on italialaisen muotoilun helmi ja siten uskollinen Alfa Romeon 105-vuotiaalle perinteelle, perinteelle joka on täydellinen yhdistelmä estetiikkaa ja ajonautintoa. Kuljettajalle Giulian ratissa istuminen tuntuu kuin istuisi Formula 1:ssä. Kaikki keskeiset ajamiseen liittyvä toiminnot on koottu rattiin. Matkustajan nautinnon takaa Harman Kardonin huippumoderni, 14-kaiuttiminen viihdejärjestelmä.

 

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio tulee Suomessa myyntiin keväällä 2016

 

Jeep

Jeep ennakkoesittelee Frankfurtissa Jeep Renegade ja Jeep Cherokee Night Eagle -erikoismalliston. Esillä on myös kaksi Mopar-erikoisvarusteltua autoa: Wrangler Rubicon Sunriser ja Cherokee KrawLer. Jeepin myynti on kasvanut Euroopassa kaikista automerkeistä nopeimmin. Vuonna 2014 myynti kasvoi 70% ja vuoden 2015 ensimmäisellä puoliskolla myynti on kasvanut 174%.

 

Frankfurtissa esillä on koko Jeep-mallisto. Jeepin näyttelyosasto Frankfurtissa viestii Jeepin vahvuuksia, yhtäältä luonnossa viihtyvää äärimmäistä maastoautoa, toisaalta innovatiivista, edistyksellisen teknologian vauhdittamaa kaupunkiautoa.

 

Fiat

Fiat 500 tuoteperhe on Fiatin messuosaston vetonaula. Sen kirkkaimpana tähtenä loistaa uusi Fiat 500, jota Fiat on huolella kehittänyt vastaamaan tulevaisuuden automarkkinoiden tarpeita. Kiinnostavana yksityiskohtana esitellään "Second Skin" kuvioinnit, jolla auton ulkoasua voidaan räätälöidä eri tavoin. Innovatiivinen UConnect-viihdejärjestelmä esitellään osana uutta Fiat 500:ta. Uusi, huipputaloudellinen 1.2 -litrainen, 69 hevosvoimainen Euro 6-moottori, jonka CO2 -päästöt ovat vain 99 grammaa/km. Fiat 500X, Fiatin crossover -malli esittelee sekä kaupunki- että maasto-ominaisuuksiaan. Mukana on myös Fiat 500L, kompakti perheauto.

 

Mopar

Mopar on FCA-konserniin kuuluva palvelu-, alkuperäisvaraosa- ja lisävarustebrändi. Mopar esittelee Frankfurtissa osaamistaan laajalla rintamalla. Frankfurtissa Moparin ja Jeepin yhteistyön hedelminä esitellään: Jeep Wrangler Rubicon, Jeep Cherokee KrawLer sekä Jeep Renegade Trailhawk Special Edition. Kolme erilaista Mopar Jeep -mallia esittävät kolme erilaista tapaa rakentaa ulkonäöltään ainutkertainen maastoauto erilaisille ajoalustoille. Autot on varustettu maastoautomaisuutta korostavilla Mopar -varusteilla kuten erikoisjousituksella, BF Goodrich off-road -renkailla, leveillä lokasuojilla, pohjapanssarilla sekä astinlaudoilla. "Moparisoitu" Renegade Trailhawk ylpeilee 17" alumiiniseosvanteilla, erikoisvahvalla pohjapanssarilla, kahdella vetokoukulla ja järeillä, mustilla sivupeileillä.

 

Fiat ja Mopar tuovat Frankfurtiin erikoisvarustellut 500X:n ja 500L:n. Mopar esittelee myös laajan kirjon erilaisia Alfa Romeo ja Abarth lisävarusteita ja -tarvikkeita.

 

Lisätietoja:

Tuote- ja viestintäpäällikkö Tomi Kari, puh. 040 768 7060, tomi.kari@fcagroup.com Viestintäjohtaja Bjarne Petersen, +45 2927 8832, bjarne.petersen@fcagroup.com

www.fiatpress.com
www.alfaromeopress.com
www.jeeppress-europe.com
www.moparpress-europe.com

www.fiat.fi
www.alfaromeo.fi
www.jeep.fi
www.fiatprofessional.fi 

 

 

Uusimmat videot

Edistynyt haku

Etsi...

Mistä
Mihin
Etsi

Kuvat


Lataa

Asiaan liittyvät kuvat


Liitetiedostot